Pagina 1 van 1

nep oldtimers

Geplaatst: do sep 06, 2012 10:17 am
door Aat
Op de site van de NOS staat het volgende artiekel:

http://nos.nl/artikel/415319-fraude-met ... imers.html

Zouden er ook al nep Volga's het land binnen gesmokkeld worden?

Al hoewel, ik ben op marktplaats ook al eens een moskvich 400 "hot rod" tegen gekomen waarvan beweerd werdt dat er geen APK meer nodig was. Dat klopt, mits de originele motor er in zit, en dat was duidelijk niet meer het geval. Hetzelfde met de ophanging. De RDW ziet dit als nieuwe auto, dus helaas is een retourtje Lelystad voor individuele keuring noodzakelijk om het officieel te houden. Maar als "nep moskvich" zal je vast veel kunnen doen tot oom agent je staande houd.


Voor de vorm nog het artiekel
Criminelen proberen steeds vaker nepoldtimers te importeren. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft het afgelopen jaar al een paar keer een imitatie van een dure auto ontdekt. Zo kreeg een RDW-station een nep-Bugatti uit het buitenland binnen, die als zeldzame echte Bugatti in Nederland verkocht moest worden.

Volgens de RDW gaat het bij de nepauto's meestal om extreem goede imitaties. Het rijden met een imitatie is niet strafbaar, maar dan moet wel in het kentekenbewijs staan dat het geen origineel exemplaar is.

Lucratief

Kopers die denken dat ze een originele wagen hebben, worden zwaar gedupeerd als het een imitatie blijkt te zijn. Een zeldzame Bugatti kan wel miljoenen euro's waard zijn, terwijl daar bij een nepper een nulletje af moet, zegt de RDW.

Volgens de dienst is het extra belangrijk om nu alert te zijn, omdat steeds meer mensen in oldtimers beleggen. Zo'n belegging kan lucratief zijn. De RDW denkt erover om bij unieke auto's een kenner bij de import te laten meekijken.