Pagina 1 van 1

temperatuur meter

Geplaatst: di mar 06, 2012 10:16 pm
door Radeberger
Toen ik een paar maand geleden mijn "nieuwe" Lada 2105 ophaalde ontstond er een soort condens achter de wijzerplaten van het dashboard maar naarmate de auto meer gebruikt wordt verdwijnt dit verschijnsel. Het zit nu alleen nog in de voltmeter.
Sinds kort werkt de temperatuur meter niet meer, ik kreeg hem eerst nog aan de praat door op het dasboard of tegen het glas te tikken.
Ook staat de voltmeter tijdens het rijden helemaal rechts, in het rood dus, rijd ik langzaam dan gaat die meter wel in het groen.
Heeft dit met die condens te maken of is er wat anders aan de hand ?

Re: temperatuur meter

Geplaatst: wo mar 07, 2012 9:44 pm
door Ladafanaat
Ik zou de stroom/spanning eens gaan meten.
Lada's hebben wel vaker vreemde vage en vooral tijdelijke rariteiten...

Re: temperatuur meter

Geplaatst: zo mar 11, 2012 10:59 pm
door Jelle Jan
Het meten van de spanning bij een lopende motor is inderdaad een goede start. Het probleem met de voltmeter kan duiden op een kapotte spanningsregelaar. Snel even naar (laten) kijken. Volgens mij mag het max. 14,4 tot 14,8 volt zijn.

Omdat het tikken op het dashboard een verandering betekende is het daarnaast ook mogelijk dat de stekkers door het vocht wat zijn gecorrodeerd. Ik heb nooit aan zo'n dashboard gesleuteld en ik weet niet wat voor verbindingen ze daar hebben gebruikt (stekkers/printplaten?).

Kan me ook nog wel herinneren van 20 jaar geleden, toen ik een Russisch vriend weleens hielp met het naar Rusland exporteren van Lada's, dat de zekeringskasten van de 2105 een ramp waren door allemaal slechte contacten, met name die van de relais van de verlichting, knipperlichten, et cetera. Met behulp van contactspray kreeg ik die meestal wel weer aan de praat (in ieder geval tot in Rusland....).

Trouwens niet alleen Lada's hebben weleens last van tijdelijke / vage rariteiten, ook bij andere merken komt dit voor :wink: Kijk meer eens goed hoeveel VW's er bijvoorbeeld rondrijden met kapotte achterlampen.

Groet,

Jelle Jan

Re: temperatuur meter

Geplaatst: ma mar 12, 2012 8:40 am
door Radeberger
Gisteren deed alles weer normaal dus ik vermoed ook dat het vocht is maar meten is weten en dus komt een Wartburg maatje, die er verstand van heeft, as zaterdag kijken. Ook om de inmiddels aangeschafte Intercamp caravan door te lichten op het elektra en de remmerij.