past de klok van een M24 op een versnellingsbak van een M21?

In dit gedeelte kunnen je je technische vragen stellen
Gebruikersavatar
Jelle Jan
Site Admin
Berichten: 564
Lid geworden op: wo mei 10, 2006 8:07 pm
Locatie: Dedemsvaart
Contacteer:

Vastzitten

Bericht door Jelle Jan » zo apr 04, 2010 3:05 pm

Als een dieselblok vastzit is dat meestal niet zo'n goed teken. Diesel is altijd een beetje vettig en een dieselblok gaat dan ook lang niet zo snel vastzitten als een benzineblok.

Jaren geleden eens een blokje om geweest met een M21 diesel (Landrover diesel) en de motor van die auto kwam uit een totaal verrotte donor die jaren en jaren ergens in een vochtige schuur had gestaan om vervolgens ook nog eens jaar buiten te staan. Ze hadden simpelweg dieselolie in de tank gedaan, de boel ontlucht en de auto aangetrokken en na een paar honderd meter was ie al rokend en hoestend weer tot leven gekomen.

Trouwens een rare ervaring, rijden in Volga diesel als een benzine gewend bent. De eerste versnelling kun je wel overslaan en tot 65 km/u trok ie redelijk snel op. Daarna was de fut er uit. Heel wat anders dat de 3105 TDI waar een toenmalig clublid meereed. Die ging als de brandweer maar het 'trekker' gevoel bleef wel.

Kun je niet gewoon op zoek gaan naar een oude Peugeot, Ford Granada / Sierra of een losse dieselmotor. De klok kun je gewoon overzetten van de motor die je nu hebt, dat is het belangrijkste onderdeel om een conversie naar diesel te kunnen maken. Volgens mij heb ik nog wel een paar dieselmotorsteunen voor een M24 liggen, die zijn overigens anders dan van een M21, let daar wel op. Waarschijnlijk moet je daar zelf nog iets voor maken. Het schijnt trouwens zo te zijn dat je beter een 2.1 diesel kunt hebben dan een 2.3 Indenor, de laatste had erg veel last van lekke kopppakkingen. Of de latere 2,5 (die nooit in een Volga is ingebouwd) ook gaat passen weet ik niet. Of een 2,3 turbodiesel ook leuk....

Wat de koppelingsplaat betreft, klopt het dat de plaat van een M24 andere een vertanding heeft, maar een koppelingset van een M24 schijnt op een M21 vliegwiel te passen.

Als het bedrijf nog bestaat, kun je wel eens navraag doen bij Miranda Cars in Zwijndrecht bij Antwerpen. Die had in het verleden veel van dit soort diesels staan (ook veel slopers).

Ben benieuwd naar de ontwikkelingen!
GAZ M21 I 'Volga' 1962
GAZ M21 Volga Diesel 1963
Scaldia 408 1969
Lada 1200 E 1980

Gebruikersavatar
snuffie
Berichten: 25
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 10:40 pm
Locatie: Merksplas (B)
Contacteer:

De Youtube filmkes zijn er...

Bericht door snuffie » zo apr 04, 2010 9:27 pm

ZO de Youtube filmkes zijn er, van de eerste meters met de Volga, en van de andere waar de motor van vast zit... en nog wel meer ook :(
http://www.youtube.com/watch?v=I7GodAOVOSU
http://www.youtube.com/watch?v=FfhcCj-xLeg
veel kijkplezier....
Keep on running! Trucking is not a crime ! enne met ouwe auto's rijden ook niet ... Lang leve BorisVolga, Vladimir Moskvitch en Nikita Moskvitch!!

Plaats reactie